Pšenična krupica vs. griz

Dogodi li vam se ponekad da u trenutku kada otvorite omot nekog proizvoda (koji nije novost na tržištu) ostanete razočarani?
Meni se to desilo neki dan kada sam po tko zna koji put kupila pšeničnu krupicu, gris ili griz.

Zrnca puno veća, a izgleda kao da je polubijela. Nemam ja ništa protiv proizvoda u kojima je mljeveno  zrno s dijelom opne, dapače brašno Tip 850 koristim vrlo često, ali na ovom omotu piše Tip 400, isto kao što piše i na onom drugom, sitnijih zrnaca i potpuno bijeloj. Oba proizvoč‘ača su iz Hrvatske, obje deklaracije iste, a tolika razlika u proizvodu. Budući da nije čisto bijela ima i drugačiji okus kada se skuha na mlijeku, a niti ne izgleda lijepo u piti od sira kada se vide tamne točkice.
Konkretno s grizom kroz sve ove godine što ga kupujem nisam imala takvo iskustvo.

Ponekad kristal šećer bude malo grublji, ali on se rastopi pa na koncu to i nije važno.

Kilo običnog griza već mi se danima mota po glavi, jer ne mogu vjerovati da u jednoj od osnovnih  namirnica može postojati takva razlika od proizvoč‘ača do proizvoč‘ača.

Kako netko tko je početnik u kuhanju, kad dobije u ruke proizvod koji nije onakav kakav bi stvarno trebao biti, može napraviti dobar kolač bez preinake  recepta….stvarno nije u redu.

Jeste li i vi primijetili razlike u nekim industrijskim proizvodima koji bi po deklaraciji trebali biti isti? Iznesite svoja iskustva.

Ovaj unos je objavljen u svasta nesto. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

44.963 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>